Pàgines

10 de gener de 2017

Dia 10 de 365

Ràdio Catalunya - Carles Quadreny

Una ràdio que vaig fotografiar fa un temps a Andorra i avui l'aprofito per fer el 10 de 365

Eren temps de Ràdio Catalunya, una època que trucaves a l'emissora i et posaven aquella cançó que tant t'agradava i si estaves de sort en el sorteig del dia, podies anar a recollir un single de vinil allà al passeig de Manresa. Una època on tenies tot el dia aquell radio cassette de doble platina preparada amb el REC + PAUSE per veure si arribaves a temps a gravar qualsevol novetat, amb una cinta Maxell Chrome de 90 minuts que la guardaves com un tresor.
Recordo aquella emissora com si fos ara i especialment una sèrie de novel·la negra que feien divendres o potser els dissabtes al vespre, que escoltava amb uns auriculars tot estirat al llit. La música, els efectes especials i aquelles històries et traslladaven a una altra dimensió.
Recordo el protagonista en Carles Quadreny, més conegut al barri de la Plaça Catalunya on ell vivia, com en Cirera, per un quiosc on des de un finestral petit i podies anar a comprar el DICEN (el primer diario deportivo de la tarde) i més tard totes aquelles revistes que varen ser una novetat per la generació Spectrum, la LOAN 'N' RUN.
Amb els anys va regentar un quiosc al centre de Manresa i de ben segur que per un motiu o altre era un d'aquells rostres coneguts a la ciutat.
Ara per any nou ens ha deixat, podeu conèixer més d'ell al post del blog d'en Joan Barbé, La última copa amb en Carles Quadreny, que també formava part d'aquell èxit radiofònic.

2 comentaris:

 1. Enhorabona per aquest post, Toni. M'ha agradat molt, des de l'homenatge al Joan Cirera, fins al record radiofònic, passant pels remembers de la "doble pletina", els "singles de vinil" o el "ZX Spectrum" que crec que eren coses que utilitzÀVEM els dinosaures però ara no recordo ben bé per a què...
  I enhorabona per estar mantenint el difícil repte!! 10/10
  Eladi

  ResponElimina
  Respostes
  1. Ja ho pots ben dir, tal i com evoluciona tot sí que érem uns dinosaures :-)
   Merci per aquests ànims :o)
   Salut!!

   Elimina