Pàgines

21 de gener de 2016

Bullying Infantil Escolar

Bullying Infantil Escolar


Professionalment no em dedico a l'ensenyança ni tampoc a la sanitat, però passo una gran part del meu temps laboral envoltat de xiquets que per un motiu o altre necessiten ajuda d'un professional mèdic.
Escolto històries, instants que la vida t'arranca el somriure sense previ avís, infàncies que ja estan condicionades a créixer amb certes dificultats, per motius escolars ja sigui bullying o no, separacions o complicades relacions entre pares, familiars, entorn, etc... la vida mateixa s'encarrega de possar-nos a nosaltres mateixos certes dificultats.
I del que he après és a escoltar, generalment ja escolto més que no pas parlo i per això sempre m'agrada estar a la segona fila i si potser a la penúltima encara millor, és el que tenim els observadors de la vida.
Quant el petit de casa em diu, que no vol anar a l'escola, com és la novetat d'aquest any, doncs em preocupa, intento parlar-hi, (no vull dir convèncer de res) escoltar,.... escoltar per saber que em vol dir, per conèixer el motiu que no el motivi anar a l'escola, un lloc on passa gran part del seu dia si no hi va a gust, doncs és per començar a posar fil a l'agulla, però sense haver de passar per l'embut.

Avui llegeixo aquesta trista notícia, faig difusió doncs així ho han volgut fer aquests pares als mitjans,... és el que us deia al principi que la vida t'arranca el somriure, sense previ avís.2 comentaris:

 1. Ostres, Toni! Quina casualitat!! Ahir mateix, arran de sortir al Periódico em van trucar de la ràdio (la COPE de Madrid, per a ser exactes) i em van dir que em volien entrevistar perquè la notícia que parlava de Wonder els havia cridat l'atenció després de rebre aquesta que tu comentes. Com per compensar una miqueta, vaja. Tot i que no vaig tenir massa temps no em va acabar la manera un pèl sensacionalista com van tractar un tema tan sensible i complex com aquest del bullying. I que només un llibre, per bo que sigui, ni cap fórmula màgica pot solucionar un tema que té tantes arestes, sovint amagades. En fi, que m'ha sorprès la coincidència i t'ho volia dir.
  LLegir la carta per la ràdio -amb el consentiment dels pares- no sé si era la millor manera d'enfocar un tema així…

  ResponElimina
  Respostes
  1. És un tema molt complicat aquest del Bullying i una notícia ben trista cada vegada que algú s'hi veu atrapat.

   Les casualitats no venen soles, un a través del blog, diaris, etc... es va creant el que coneixem com a marca personal i tot això té ressò, estic convençut que t'ho tens ben guanyat, conèixer les opinions dels docents que esteu dia a dia amb infants i adolescents pot ajudar a entendre una mica més tot plegat.

   Una abraçada August

   Elimina