Pàgines

1 d’agost de 2012

Turisme a la Sagrada Familia

Un dels llocs que tinc per costum anar a dinar quant estic per la zona de la Sagrada Família, es a un dels restaurants on conec els propietaris, tenen tres restaurants a la zona, aquests que estan preparats per a turistes, la zona convida a que s'hagi especialitzat en aquest sector, "tortilla de patatas" "pimientos del padrón" un "pa amb tomàquet"  i apa!! et foten una clatellada que marxes distret amb el "tomaca"
Tenen força qualitat ja que contínuament estan movent el génere i no es un lloc on trobis menjar cuinat de l'endemà o ves a saber...
Avui amb un dels cambres, d'origen hindú parlàvem del turisme que hi ha últimament per les voreres al voltant de la Sagrada Família. Ara fa unes setmanes que els autobusos ja no poden aparcar al costat de la basílica, així que hi ha com "marabuntes" de turistes, crec que crisi en el sector turisme precisament no en hi ha, però això ho deixarem per un altre entrada al blog.
Una de les filles del propietari del local, em deia que no havien notat ells més volum de negoci, amb la nova normativa del autobusos més aviat tot el contrari, l'únic que fan es pagar més aigua (cisterna WC) i més despesa de consum de paper higiènic, "What???" sí sí heu llegit correctament, es en l'únic que han notat que ara hi passen més turistes per la zona, ja que contínuament entren a la "toillete" i està clar el personal del restaurant, ja no saben si son clients que tenen a les terrasses o vianants i es fa difícil i complicat identificar-los.
El negoci d'aquest tipus de turisme que venen gran part de creuers o de la costa no està precisament per els restaurants o boutiques de la zona, ja que van a preu fet, tenen 20 minuts per visitar la obra d'en Gaudí i tornar quatre o cinc carrers més avall a buscar el seu autobús i a seguir amb la visita a la ciutat o cap el creuer de nou.
A qui va destinat doncs aquest turisme? jo penso que directament a la Sagrada Família, uns per veure l'emblema que s'ha convertit per a la ciutat i uns altres per motius religiosos, encara que d'aquests últims més aviat crec que no, ja que si segueixen la Bíblia segur que s'en recorden que diu,...

No feu de la casa del meu Pare, una casa de comerç
Estem cada vegada més lluny de tot?
M'ha quedat una mica "capellà" aquest post o que? amb confiança podeu deixar comentaris :o)

4 comentaris:

 1. Doncs, no t'enganyaré, però que has estat escolanet??? hahahhaa.
  Has fet un acabament massa místic!!! Però gràcies per apropar-nos aquesta visió turística- gasiva de la Sagrada Família!!!

  ResponElimina
  Respostes
  1. No no escolanet no, això només era per els nens bons del barri :o)
   Salut

   Elimina
 2. Toni, una mica religiós........vaaaa deixem'ho amb espiritual, per l'entorn, i el lloc de culte al que fas referència, em deixes parada que gastin més paper higiènic i més aigua. Penso que no estem més lluny de tot, si no que els diners cada vegada estan més lluny de les persones treballadores. No coneixia la frase de No feu de la casa del meu Pare, una casa de comerç

  ResponElimina
 3. Tens raó, la pela cada vegada està més lluny, sembla com una crisi tot plegat, :o)
  Salut

  ResponElimina